Az esküvő megszervezésének lépései: esküvői határidőnapló

  Az esküvő megszervezése aprólékos, sok teendővel járó feladat, a megfelelő időben kell elkezdened, türelmet, pontosságot, jó szervezőkészséget igényel. Az esküvői határidőnaplón keresztül elkalauzolunk az esküvő megszervezésének örömteli útján. Számos szervezési és esküvőhöz kapcsolódó információval, ötlettel, inspirációkkal, új trendekkel és szolgáltatók ajánlásával is segítünk téged lépésről- lépésre, hogy megvalósíthasd a megálmodott esküvőt!

  Az alábbi “Esküvői határidőnapló” mindenben segítséget nyújt, végig vezet esküvőd tervezési és szervezési folyamatán, így a készülődés is örömteli lesz és nem egy kapkodással teli rémálom.

  12 hónapra lebontva láthatod, mikor mit érdemes intézni, mikor mire kell különösen odafigyelni, hogy zökkenőktől, kapkodástól, stressztől mentes legyen a készülődés a megálmodott esküvő megvalósításáig! Ahol magenta színű szövegrészeket látsz, kattints rá és nézd meg a link mögötti tartalmat, ezek az információk nagy mértékben segítségedre lesznek és lépésről – lépésre végigvezetnek a tervezés és a szervezés útvesztőjében bármilyen esküvőt is tervezel a “Nagy napra”! Egy “költségvetés terv” lista segítségével pedig minden hónap végén ellenőrizd, hogyan állnak a várható költségek. 

  Ha elakadsz valahol a szervezési folyamatban, lehetőséged van támogatásunkat kérni, esküvőszervezőnk a legjobb tudása szerint segít, személyreszabott tanácsot nyújt. Röviden vázolva írd meg az eskuvotervezes@menyegzolap.hu e-mail címre miben kérsz segítséget, hol akadtál el a szervezés útvesztőjében… ne felejtsd el megadni neved, elérhetőséged.

  12 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Eljegyzés

  Ha szerelmed megkérte a kezed, kezdődhet a tervezgetés és, ha addig még nem történt meg, akkor a két család találkozására sort kell keríteni. Az eljegyzés alkalmából a várható házasságkötés tervezett időpontját is szokás bejelenteni.

  Esküvő dátumának kitűzése

  Egyeztessetek minkét családdal, ám vegyétek figyelembe a naptári ünnepnapokat és munkaszüneti napokat is. Döntsétek el, hogy a házasságkötő teremben tartátok a ceremóniát vagy ott, ahol a vacsora helyszíne is lesz, mert, ha ez utóbbi mellett döntötök, akkor lehetőségetek van teljesen egyedi, személyre szabott, szertartásvezető által levezetett esküvői ceremóniára. Tudj meg mindent a szertartásvezetésről!  Tudd meg milyen teendőid vannak a házasság megkötése előtt és hogyan tudsz bejelentkezni!

  Esküvő körvonalazása – Lesz-e egyházi szertartás is vagy csak polgári esküvő?

  Csendes, családias esküvőt terveztek vagy sok vendéget, nagy násznépet? Milyen helyszínt képzeltetek el? Milyen stílusban képzeltétek el az esküvőt, a vendégfogadást, esetleg Nemzetiségi esküvőt vagy kifejezetten valamelyik stílus, tematika köré szerveztiket az esküvőt? A Tematikus esküvőkről tudj meg többet! Szeretnétek–e valami extrém dolgot az esküvőn vagy netán extrém esküvőt szeretnétek?

  Bejelentkezés, időpontfoglalás

  Polgármesteri Hivatal – Anyakönyvi Hivatal, házasságkötő terem: Az esküvő kitűzött időpontja előtt 365 nappal van lehetőség bejelentkezni, lefoglalni az általatok kívánt időpontot. Vegyétek figyelembe, hogy a népszerű nyári szombatokra  nagyon sok foglalás lehetséges, tehát időben jelentkezzetek be a polgári szertartásra, amennyiben azt a Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében szeretnétek megtartani, ne halogassatok, mert lemaradhattok az általatok óhajtott időpontról. Bejelentkezéskor egyeztessétek elképzeléseiteket a szertartásra vonatkozóan, vers, zene, élőzene, műsor, dekoráció… Ismerjétek meg a szertartás különböző részeit. Ne felejtsétek el a zenéket kiválasztani, összeválogatni a szertartás különböző részeihez. Még több információt találsz erre a linkre kattintva a polgári szertartással kapcsolatban.

  11 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Költségvetési terv

  Döntsétek el milyen helyszínt (étteremben, kastélyban, elegáns hotelben, vagy a természetben, külső helyszínen lovastanyán, vízparton, hajón, hegy lábánál, stb.) milyen stílusú és mekkora esküvőt szeretnétek, hová szeretnétek menni nászútra, mert ezek a költségvetést jelentősen befolyásolhatják, sőt a továbbiakat is meghatározzák. Hol tartjátok a polgári esküvőt, a templomi szertartást és a vendéglátás helyszíne hol lesz. A létszám eldöntése is lényeges, hiszen ez jelentősen érinti a költségvetést. Dönthettek úgy is, hogy a meghívottak egy részét a vacsorára is meghívjátok, amíg egy részét csak a szertartásokra, így jelentősen tudtok költséget csökkenteni. Ne lepődjetek meg, ha a tervezett költségvetést akár egyharmadával túllépitek, ez általános, tehát ezzel is kalkulálni kell már a tervezéskor. Nézzétek át alaposan a fontosabb szervezési kérdéseket... tanulmányozzátok alaposan át a szervezési praktikák további részét, melyek nagy mértékben megkönnyíthetik a dolgotokat a szervezés során.

  Esküvői forgatókönyv elkészítése

  A szervezési feladatokat időrendi sorrendben látjátok, és eszerint követi tudjátok a különböző szervezésbeli lépéseket. Folyamatosan frissítsétek a szervezés előrehaladásával egyetemben, hogy mindig átlátható és pontos képet kapjatok hol is tartotok éppen és mi lesz a következő lépés vagy ha netán probléma merül fel könnyedén átlássátok és megoldjátok azt. Tudj meg többet a jó forgatókönyv készítéséről >>

  10 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Szertartásvezető

  Az Általatok megálmodott helyszínen levezeti a szertartást teljesen egyedi,, személyre szabott elképzelésetek alapján. Ebben az esetben ezt megelőzőleg 2 tanúval egy hétköznapi napon történik meg a házasságkötés és a házassági anyagkönyvi kivonat átvétele a házasságkötő teremben, anyakönyvi hivatalban, mely ez esetben díjmentes.

  Esküvőszervezőt választani

  Itt az ideje, hogy profi szervezőt fogadjatok fel, ha eldöntöttétek, hogy nem személyesen Ti szeretnétek megszervezni az esküvőtöket, vagy nincs rá elég időtök a munka és a napi rutin mellett, mert így rengeteg idegeskedéstől, utánajárástól és pénzízű buktatóktól kímélitek meg magatokat. Ha azonban saját szervezésben szeretnétek az esküvőtöket megszervezni, akkor jól teszitek, ha felkerestek egy olyan céget, aki profi kurzus keretein belül megtanítja nektek azokat a lényeges tudnivalókat, fortélyokat, melyek birtokában egyedül is bátran belevághattok a szervezésnek és elkerülitek a  sok stresszt, a pénzben kifejezve, igencsak sokba kerülő buktatókat és azt, hogy a “nagy napon” derüljön ki mi az amit elfeljetettetek megszervezni, nem intéztetek el, vagy nem úgy intéztetek el…  Vagy segítségünkkel önállóan szervezitek meg az esküvőt, a portálon található információk alapján. Ne feledjétek, ha elakadtok valahol a szervezési folyamatban kérjétek személyes támogatásunkat és esküvőszervezőnk a legjobb tudása szerint segít, személyreszabott tanácsot nyújt. Röviden vázolva írjátok meg az eskuvotervezes@menyegzolap.hu e-mail címre miben kéritek a segítséget, hol akadtatok el a szervezés útvesztőjében… ne felejtsétek el megadni neveteket és az elérhetőségeteket.

  Esküvői stylist – Amennyiben a teljes esküvőt összhangba szeretnétek hozni és nagyon fontos számotokra a harmonikus, elegáns hatású összkép, akkor kérjetek fel erre a feladatra szakembert.

  Helyszín foglalása – Ha Különleges, egyedi vagy egy népszerű esküvői helyszínen szeretnétek megtartani az esküvőt, akkor elsők között foglaljátok le, amennyiben főszezonban, a nyári hónapokban szeretntenk megtartani az esküvöt.

  Catering – Ha különleges, külső helyszínre tervezitek az esküvőt, ahol nincs éttermi szolgáltatás, akkor szükségetek lesz olyan szolgáltatóra, aki biztosítja a lakodalom étel-ital kínálatát. Sok cateringes szolgáltató az eszközöket is tudja biztosítani, (étkészletek, evőeszközök, poharak, asztalok, székek, terítők, stb.) ez a legkényelmesebb számotokra, azonban, ha csak az étel-italkínálatot biztosítja akkor külön szolgáltatótól kell a szükséges eszközöket megrendelnetek, bérelnetek. Ne feledkezettek meg ebben az esetben az áramforrásról is meggyőződni, nehogy a nagy napon a bepakoláskor érjen a meglepetés!

  Még csak néhány hónap telt el a szervezési időszakból és már szemmel láthatóan sokasodnak a feladatok… Számos területet, rengeteg információt kell átlátnod és még sok olyan szakmai dolgot kell tudnod ahhoz, hogy elkerüld a buktatókat, magabiztosan, feszültségtől mentesen szervezhesd esküvődet, ne fuss bele olyan dolgokba, mely tanulópénzként rengeteg pénzt vesz ki a zsebedből vagy a “Nagy napodat” tönkreteszi és legfőképpen, hogy a Te “Nagy napod” valóban olyan legyen, amilyennek azt elképzelted! smiley

  A Menyegzolap.hu Esküvőszervező tanfolyamán megszerzed azt a szalmai tudást, mellyel könnyedén, örömtelin, fölösleges pénzkidobások és melléfogások nélkül szervezheted meg az esküvődet, olyannak, ahogy azt elképzelted és, ha közben kedvet kaptál az álmok megvalósításához, egy új szakma is a kezedben van, akár nap mint nap újabb elképzelést valósíthatsz meg!

  9 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Tanúk, koszorúslányok – Ki legyen a tanú, és kik legyenek a koszorúslányok, gyermekek is legyenek vagy csak a felnőtt barátnők? Kiválasztást követően történjen meg a személyes felkérés, hogy tudjátok, mindenki elvállalja-e ezt a megtisztelő feladatot.
  Válassz koszorúslányruha kölcsönzéshez vagy vásárláshoz szolgáltatót!

  Jótékonysági célhoz csatlakozás – Döntsétek el, hogy életetek legfontosabb napja, a ti örömötök és boldogságotok, egy segítségre szoruló állatka, kutya, cica számára is örömteli, sok esetben életmentő nappá váljon-e. Tudassátok vendégeitekkel, ha esküvőtökkel jótékonysági ügyhöz csatlakoztok és ezt jelezzétek számukra is, hogy a vendégeitek is támogatni tudják az ügyet. Tudj meg többet a jótékonyság az esküvőn kezdeményezésről >>

  Zenekar – Kérjetek árajánlatokat, hasonlítsátok össze, mindenképpen nézzétek meg a lehetséges kiválasztott zenekarok demó, azaz a bemutatkozó anyagát, ám, ha tehetitek és erre van mód. mindenképpen személyesen is győződjetek meg a szolgáltatás minőségéről. Hiszen az esküvő egyszeri és nem megismételhető esemény! A megfelelő szolgáltatóval szerződjetek írásban gondosan kitérve a megállapodás minden fontos részletére.  Tudd meg, hogyan válaszd ki a zenekart >>
  Válassz zenekart!
  Esküvői DJ-t szeretnél esküvődre, válaszd ki! 

  Fotós – Kérjetek árajánlatokat, hasonlítsátok össze, mindenképpen nézzétek meg a demó, azaz a a lehetséges fotós bemutatkozó anyagát. A megfelelő szolgáltatóval szerződjetek írásban gondosan kitérve a megállapodás minden fontos részletére. Nézzétek meg melyek azok a pillantok, amiről mindképpen kérjetek fotókat a megbízott szolgáltatótól! Vigyázat a most hatalmas őrületet jelentő selfie, káros is lehet, tudjatok meg róla többet… Még néhány plusz információ és ötlet esküvődön a fotózáshoz… 
  Válassz esküvői fotóst!

  Videós  Kérjetek árajánlatokat, hasonlítsátok össze, mindenképpen nézzétek meg a lehetséges videós demó, azaz a bemutatkozó anyagát. A megfelelő szolgáltatóval szerződjetek írásban gondosan kitérve a megállapodás minden fontos részletére. Tudj meg többet az esküvői videóról!  
  Válassz szolgáltatót!

  3 D valóságfilm – Aki évtizedek múlva is szeretné, átélni esküvője napját, úgy mintha ott lenne most is, aki szereti a különlegességet, vagy egyszerűen gondol azokra is, akik nem tudnak személyesen részt venni a Nagy Napon, válassza a 3D valóságfilmet.

  Vőfély, ceremóniamester, esküvői moderátor – Döntsétek el, hogy városias, modern, vagy hagyományos esküvőt szeretnétek, mert ez meghatározza, hogy melyik szolgáltatót választjátok. Nagyon gondosan és körültekintően válasszátok meg ezt a szolgáltatót is, hiszen az esküvőnk napján az események koordinálását bízzátok rá, ő az, aki átlátja az eseményeket, keretbe foglalja azt és ha felmerül bármilyen probléma megoldja azt.
  Válaszd ki a vőfélyt esküvődre!
  Válaszd ki a ceremóniamestert esküvődre!

  8 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Esküvői ruha – Kölcsönözni, terveztetni, varratni vagy vásárolni szeretnél? Ha kölcsönözni szeretnél, akkor kellő időben foglald le a ruhát, hiszen a szalonok ugyanabból a ruhából csak egyetlen darabot tartanak. Új ruhánál kiköthetsz első hordási jogot is plusz költség ellenében, ekkor a ruha garantáltan rajtad lesz először, nem egy többször is kikölcsönzött modellben állsz az oltár elé. Kiegészítőket is válassz hozzá – fejdísz, kesztyű, ékszerek, kistáska, esküvői cipő – Mielőtt ruhát választanál ismerd meg a saját testalkatodat,  tudd meg mi az ami jól áll neked és ezt követően válogass a gyönyörűbbnél – gyönyörűbb ruhák között. Tudj meg többet a világ TOP tervezői és divatházainak ruháiról, az új kollekciókról és nézd meg tippjeinket! Ha babonás vagy, akkor az ötlettár az esküvő megszervezéshez menüben a menyasszonyi ruha alrovatban keresd ki és nézd meg melyik jegyhez milyen ruha illik >> 
  Válassz ruhaszalont! 
  Válassz a plus size / molett ruhát tartó szalonok között!
  Válassz menyecskeruha szolgáltatót! 

  Vőlegény ruhája – Figyeljetek arra, hogy a menyasszonyi ruhához illő színt és stílust válasszatok. Ugyanolyan fordítsatok gondot és figyelmet a vőlegény ruha minden részletére, csak úgy, mint a menyasszonyi ruhára. gondolunk itt a különböző kiegészítőkre is, mint nyakkendő, mellény, öv, mandzsetta, cipő… Fontos információk a lehetőségekről…

  Koszorúslányok ruhája – Válasszátok ki a színt, stílust, fazont és foglaljátok le vagy keressetek fel a kiválasztott ruhák megvalósítására alkalmas szabót.  Nézzegessetek inspirációkat a megfelelő ruha kiválasztásához… Tudj meg többet az aktuális trendekről >>  
  Válassz koszorúslányruha kölcsönzéshez vagy vásárláshoz szolgáltatót!

  Örömanya ruha –  El kell kezdeni nézelődni, inspirálódni, tervezgetni, milyen stílusú és fazonú örömanya ruhát szeretnétek. Készen vagy varratni akarják az örömanyák? Az örömanyaruháról tudj meg többet >>  Ha varratni szeretnétek, akkor az alapanyagokhoz tudd meg a szükséges információkat >>  
  Válassz szolgáltatót, ha kölcsönzönél vagy vásárolnál!

  Jegygyűrűk – Döntsétek el, hogy egyedi, különleges, készíttetett jegygyűrűtök, karikagyűrűtök lesz vagy készen vásároljátok meg. Inspirálódjatok, közösen válasszátok ki és rendeljétek meg vagy vásároljátok meg a vágyott darabot.
  Válassz szolgáltatót!

  7 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Dekoráció – Tájékozódjatok, legyetek felkészültek az aktuális szín és dekorációs trendeket illetően, melyről ide kattintva tudhattok meg többet. Kérjetek ajánlatokat és szerződjetek a nektek leginkább megfelelő dekoratőr szolgáltatóval. Nézegessetek sok inspiráló képet és tájékozódjatok az aktuális trendek, stílusokról, szokásokról….

  Esküvő virágai – Rendeljétek meg a kiválasztott szolgáltatótól az esküvői virágokat, rögzítsétek írásban is.  A kiválasztás előtt tájékozódjatok az esküvő virágaival kapcsolatban! Nézzetek meg több inspirációt, hogy a megfelelő választáshoz ötlelet kapjatok. Tudjátok meg, milyen virágdíszekre lesz szükségetek. Nézzétek meg milyen csokorformák léteznek és neked melyik lesz előnyös az alkatodhoz és az esküvő stílusához, a ruhádhoz.

  Tűzijáték / lézershow – Kérjetek ajánlatokat és szerződjetek a nektek leginkább megfelelő szolgáltatóval. Nézegessetek inspirációkat és tudjatok meg többet az esküvő látványelemeiről…

  Jégszobor – Döntsétek el, hogy csak dekorációs célból szeretnétek a jégszobrot vagy funkciós jégszoborra vágytok inkább, úgy mint például egy jégszobor italcsuszda. Kérjetek ajánlatokat és szerződjetek a nektek leginkább megfelelő szolgáltatóval. Nézzetek meg néhány nagyon fontos tudnivalót a jégszoborral kapcsolatban…

  Galamb vagy pillangóreptetés – Kérjetek ajánlatokat és szerződjetek a nektek leginkább megfelelő szolgáltatóval. Tudjatok meg többet erről a látványelemről >>

  Vendéglista összeállítása – Állítsátok össze a vendéglistát az esküvő fő eseményeire, a ceremónia, a szertartás és vacsora esetében. Ne feledjétek el precízen összeállítani az  esküvőre az ülésrendet is, melyhez segítséget a linkre kattintva találtok.
  Még csak néhány hónap telt el a szervezési időszakból és már szemmel láthatóan sokasodnak a feladatok… Számos területet, rengeteg információt kell átlátnod és még sok olyan szakmai dolgot kell tudnod ahhoz, hogy elkerüld a buktatókat, magabiztosan, feszültségtől mentesen szervezhesd esküvődet, ne fuss bele olyan dolgokba, mely tanulópénzként rengeteg pénzt vesz ki a zsebedből vagy a “Nagy napodat” tönkreteszi és legfőképpen, hogy a Te “Nagy napod” valóban olyan legyen, amilyennek azt elképzelted! smiley

  A Menyegzolap.hu Esküvőszervező tanfolyamán megszerzed azt a szalmai tudást, mellyel könnyedén, örömtelin, fölösleges pénzkidobások és melléfogások nélkül szervezheted meg az esküvődet, olyannak, ahogy azt elképzelted és, ha közben kedvet kaptál az álmok megvalósításához, egy új szakma is a kezedben van, akár nap mint nap újabb elképzelést valósíthatsz meg!

  6 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Egyházi szertartás – Templom – Ha eldöntöttétek, hogy egyházi esküvőt is szeretnétek, akkor jelentkezzetek be az egyházi esküvőre,  ismerjétek meg az esketés menetét, hogy van-e szükség jegyes oktatásra, vagy van-e valamilyen egyéb feltétel, amiről mindenképpen tudni kell? Ha az egyikőtök nincs megkeresztelve az eskető paptól a teendőkről pontos felvilágosítást kaptok erre az esetre vonatkozóan is.

  5 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Meghívók, ültető kártyák, menükártyák, köszönőkártyák – Válasszatok az esküvő stílusához illő meghívót és egyéb kiegészítőket. Tudjatok meg többet az aktuális trendekről és nézzétek meg mit kell tudnotok ahhoz, hogy jól válasszatok meghívót. Válasszátok ki milyen szöveg kerüljön a meghívóra. Inspirálódjatok a meghívóra kerülő versek között >>  Nézzetek meg meghívó inspirációkat, hogy ihletet kapjatok…

  Esküvői vendégkönyv – Életre szóló emlék! Keressetek fel szolgáltatót, válasszátok ki stílusotokhoz leginkább illő vendégkönyvet. Válogassatok bele gyermekkori, családi fotókat, közös képeket, írjatok bele bejegyzéseket. bevezetőt egészen az esküvőig. Beleragaszthatjátok az esküvői meghívótokat, ültető, menü és köszönőkártyátokat is. Meghívott vendégeitek szívesen nézegetik, és nem maradnak majd el a család és barátok bejegyzései, jókívánságai sem. Tudj meg néhány nagyon fontos információt az esküvői vendégkönyvvel kapcsolatban

  Köszönetajándékok – Kis meglepetésajándék a meghívottaknak. Válasszátok ki mit is szeretnétek adni és rendeljétek meg vagy kezdjetek bele a gyártásba ha saját kezűleg készítitek el őket. Nézzetek meg néhány nagyon fontos információt a köszönetajándékokkal kapcsolatban…
  Válassz szolgáltatót!

  Esküvői jármű – Milyen járművet szeretnétek? Válasszátok ki és foglaljátok le, ne feledkezzetek meg a jármű dekorációjáról és a násznép szállításáról sem, amennyiben erre szükség van. Előtte nézz meg néhány fontos tudnivalót az esküvői járművel kapcsolatban… és nézegess inspirációkat…
  Válassz szolgáltatót!

  Nászút – Foglaljátok le a kiválasztott nászutat, emennyiben külföldre mentek, ellenőrizzétek, mire van még szükségetek az adott célországban, vízum, érvényes útlevél, esetleg bármilyen védőoltás stb. Gondoskodjatok munkahelyeteken az esküvő előtti néhány nap és a nászút időtartamára a szabadságolásról. Nézzetek meg néhány inspirációt a megfelelő nászút kiválasztásához… Böngésszetek a különböző nászutas helyszínek fotói között…

  4 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Nászajándék / nászajándéklista – Segítségével megkönnyíthetitek a meghívott vendégeitek dolgát és biztosan olyan ajándékokat kaptok majd, amiknek örültök! Állítsatok össze egy listát (ajándék pontos megnevezése, típus, üzlet, ár) és tegyétek a meghívott vendégeitek számára eléárhetővé a listát vagy bízzatok meg  egy kiválasztott listavezetőt a koordinálással. Választhattok nászajándékszolgáltatot is, ahol szinte mindent megtalálhattok, amit szeretnétek, vegyétek igénybe a szolgáltatásukat. Néhány fontos információ a nászajándékkal kapcsolatban…  Mit tegyetek, ha pénzt szeretnétek kérni ajándékba >> 
  Válassz szolgáltatót!

  Meghívás – Az elkészült meghívókat személyesen juttassátok el a vendéglistán szereplőknek. Csak abban az esetben postázzátok, ha túl nagy a földrajzi távolság. Azon vendégek részére, akik távolról érkeznek, nem árt térképet vagy gps koordinátákat is mellékelni, ha kevés a helyismeretük. Tudassátok vendégeitekkel, ha nászajándéklistát vezettek, hol, milyen elérhetőségen találják azt, hogy legyen lehetőségük a megfelelő nászajándékot kiválasztani. Tudassátok vendégeinkkel, ha esküvőtökkel jótékonysági ügyhöz csatlakoztok, és adjatok lehetőséget a meghívott vendégeknek, hogy megismrejék ezt a jótékony célt és mondjátok meg, hogyan tudják az ügyet támogatni. Beszéljétek meg, kinek lesz majd szüksége szállásra, ki elé kell majd valószínűleg kimenni buszhoz, vonathoz vagy netán a reptérre!

  Szállás – A messziről érkező vendégeiteknek foglaljátok le a szállást és tájékoztassátok őket a fontos tudnivalókról.

  Szabadság – Kérjetek időben szabadságot munkahelyeteken az esküvő előtti napokra, az esküvőre, és a nászút idejére is.

  Táncoktatás – Ha szükséges, keressetek tánctanárt, iratkozzatok be egy társastánc tanfolyamra. Néhány fontos információ az esküvői tánccal kapcsolatban…

  Gyermekfelügyelet, gyermeksarok – A vendéggyerekek részére kiváló megoldás az esküvői gyermeksarok. Tudjatok meg mindent a szolgálattásról >>  Napjainkban ez már a standard feladatok közé tartozik. Az erre hívatott személyek pontosan felveszik a vendég gyermekek adatait, hogy fel tudjanak készülni mindenki elfoglaltságának, korának megfelelő szórakozási lehetőségeinek megtekintésére. Továbbá így elkerülhető, hogy a gyermekek zavarják a meghitt pillanatokat, unatkozzanak vagy a szüleik esetleg el sem jönnek ennek a szolgáltatásnak a híjján az esküvőtökre.
  Válassz szolgáltatót!

  3 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Esküvői menü – Véglegesítsétek az esküvői vendégfogadás menüjét. Ismerjetek meg ezzel kapcsolatban néhány nagyon fontos információt >>  Nézzétek meg meg mit kell még tudnotok, hogy a tökéletes menüt tudjátok összeállítani és megrendelni az esküvőtökre. Tájékozódjatok a megrendelés előtt! 

  Esküvő torta – Ismerjétek meg mi alapján és miből mennyit rendeljetek az esküvői aprósüteményekből. Válasszátok ki a megfelelő tortát, az esküvő aprósüteményeit és rendeljétek meg őket. Beszéljétek meg a részleteket, kiszállítást, stb. Nézzetek meg inspirációkat, hogy ötletet kapjatok a saját tortához. Informálódjatok egy egyedi és kézműves tortákkal kapcsolatban.
  Válassz szolgáltatót!

  Esküvői program – Véglegesítsétek és egyeztessetek az esküvő tervezett programját illetően és kérjétek fel a kiválasztott művészeket, szolgáltatókat. Tudjatok meg erről többet >>

  Szépségápolás – Keressétek fel a kiválasztott szalont, ahol testeteket, lelketeket kényeztetik, próba frizurát, próbasminket készítenek, szükség esetén rendbe hozzák bőrötöket, hajatokat és pontosítjátok az esküvő időpontját is. Nézzetek meg olyan információkat, melyek fontosak lesznek a jó döntésekhez…

  2 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Ruhapróba – Ne feledkezzetek meg a koszorúslányokról, örömanyákról sem!

  Esküvői kiegészítők, fehérnemű – Járjatok utána, szerezzétek be, különösen figyeljetek a a menyasszonyi ruha és a menyecske ruha alatt viselt fehérneműre és ne feledkezzetek meg a nászéjszakára szánt viseletről sem. Tájékozódjatok a kiegésztőkről is…

  Szállás, utaztatás – Ellenőrizzétek le, hogy minden meghívott részére meg van-e megfelelő foglalás és pontosítsátok a létszámot.

  Házassági szerződés – Amennyiben úgy döntöttetek, hogy házassági vagyonjogi szerződés köttök, akkor itt az ideje felkeresni az ügyvédet. Tudjatok meg többet erről >> 

  Biztosítások – Élet-, baleset-, lakás-, felelősség- és vagyonbiztosítások ellenőrzése, ha szükséges, a biztosítási összegek megemelése, esetleg új biztosítások megkötése.

  Pap – Az eskető pappal a ceremóniát részletesen egyeztessétek. Ha szükséges, beszéljetek meg egy főpróbát a koszorúslányokkal együtt, egy héttel az esküvő előtti időpontra.

  1 HÓNAPPAL ELŐTTE

  Ülésrend – A vendéglista alapján véglegesíteni az ülésrendet, figyelembe véve a vacsora (fogadás, lakodalom stb.) helyszínének adottságait, a meghívottak ismeretségét különös tekintettel a problémás kapcsolatokra. Az ülésrend kialakításához >> 

  Szépségápolás – Keressétek fel a kiválasztott szalont, ahol testeteket, lelketeket kényeztetik, próba frizurát, próbasminket és testkezeléseket végeznek.  Ne feledd elvinni a kiválasztott fejdíszt, fátylat a próbafrizurához és véglegesítsétek az esküvői készülődés pontos idejét.  Amennyiben a vőlegény a ma oly divatos borostával vagy szakállal áll az oltár elé ideje egyezetni egy specialistával!

  Nászút – Ellenőrizzétek minden rendben van-e a nászút körül, papírjatok is rendben vannak-e és amennyiben az szükséges a megfelelő védőoltásokról is gondoskodni kell. Át kell gondolni és meg kell szervezni ki fog vigyázni a háziállatra, ha van, ki locsolja a virágokat, stb. Lista összeállítása a csomagoláshoz, nehogy valami itthon maradjon.

  Biztosítások – Az utazással kapcsolatos és egyéb baleset biztosítások megkötése.

  Jótékonysági esküvő –  Amennyiben életetek legfontosabb napjával egy jó ügyhöz szeretnétek csatlakozni, szeretnétek segíteni akkor ITT a linkre kattintva tájékozódhattok, hogy ezt hogyan tehetitek meg.

  Leány – legénybúcsú – Tervezzétek meg a koszorúslányokkal, barátokkal együtt, készítéstek elő és értesítsétek róla a meghívottakat.

  Nászajándék – A listát vezető üzlettel, nászajándék szolgálattal közölni, mikor és hová szállítsák az ajándékokat.

  Étterem, catering – Véglegesítsétek a vendégek létszámát, egyeztessétek még egyszer a pontos menüt, időpontokat, stb.

  Karikagyűrűket gravíroztatni – Az eljegyzéskor sok esetben még nem biztos az esküvő dátuma, ezért azt az esküvő előtt szokták a gyűrűkbe gravíroztatni. Lehet a monogramokat vagy a keresztneveket is, az esküvő dátumát vagy amit szeretnétek, hogy egy életen át elkísérjen. Tudj meg többet a gravirozásról >>

  Esküvői forgatókönyv – Elkészíteni az esküvő napjának pontos forgatókönyvét, mikor mi történik és kinek mi a dolga, hol a helye az adott időpontban és ne feledjétek el minden érintettnek eljutattni.

  2 HÉTTEL ELŐTTE

  Leány- és legénybúcsú – Pontos hely, időpont, program megadása. Szervezhetik a barátok is vagy az esküvőszervezőtök, esetleg egy partyszervező cég, mely lehet részben vagy teljes egészében meglepetés!

  Megrendelések, foglalások – Ellenőrizzétek, hogy minden rendben van-e a megrendelésekkel, a foglalásokkal (fotós, jármű, torta, virág, dekoráció, ajándékok, jármű, stb.). Mindenki tudja, mikor hol kell lennie, mit kell csinálnia?

  Ruhapróba – Utolsó ruhapróba, igazítás, menyasszonyi, menyecske, koszorúslány ruha és vőlegény öltöny esetében is.

  Esküvői forgatókönyv – Utolsó pontosítás.

  Cipő – Hogy ne legyen az esküvőn kényelmetlen, járassátok be a cipőt otthon.

  Esküvői hirdetés – Ha szeretnétek közhírré tenni, hogy rövidesen egybekeltek, akkor itt az ideje feladni a megfelelő hirdetést a helyi napilapban vagy a kiválasztott sajtótermékben, online oldalon!

  Babonás menyasszonyok – Ne feledkezzetek meg valami újról, valami régiről, valami kölcsön kapottról és valami kékről! Ismerjétek meg az ide vonatkozó esküvői szokásokat, babonákat!  

  1 HÉTTEL ELŐTTE

  Leány- és legénybúcsú – Legkésőbb esküvő előtt egy héttel tartsátok meg, hogy legyen idő kipihenni magatokat az esküvőre.

  Esküvőszervezővel egyezetni – A nagy nap forgatókönyvét egyeztetitek, véglegesítitek és a fennmaradó szolgáltatási díjat is kiegyenlítitek. A forgatókönyvet ő továbbítja minden egyes szolgáltató felé és egyeztet kinek, mikor hol kel lennie és mi a dolga.

  Férfi fodrász – Időpont egyeztetése a vőlegény részére.

  Ruhapróba – Menyasszonyi ruhát az összes kiegészítővel együtt felpróbálni. Lehetőleg frizurával, sminkkel együtt, hogy az összhatást láthasd.

  Szépségápolás – Manikűr, pedikűr, esetleg lábmasszázs, kozmetikus, vagy éppen ki mivel szokta kényeztetni magát.

  Ruhapróba – Vőlegény öltönyét felpróbálni, ha kell, alakítani rajta.

  Esküvői főpróba – Amennyiben szeretnétek, ekkor kell erre is sort keríteni. Tartsatok egy főpróbát a koszorús- és nyoszolyólányokkal! Így kipróbálhatjátok, hogyan mutat a legjobban a bevonulás, és a gyakorlatban mindenki könnyebben megjegyezi, mikor mit is kell tennie!

  Ülésrend – Ellenőrizzétek még egyszer az ülésrendet! Mindenkinek megvan a helye? Mindenki olyan asztaltársakat kapott, akikkel jól fogja érezni magát?

  Gyűrűk – Legkésőbb ilyenkor hozzuk el a jegygyűrűket az ékszerésztől!

  Nászút – Külföldi nászút esetében váltsatok pénzt!

  3 NAPPAL ELŐTTE

  Relaxálás, kényeztetés – Pihenjetek minél többet, készüljetek fel a nagy napra!

  1-2 NAPPAL ELŐTTE

  Autókat lemosatni

  Kölcsönzőből elhozni a ruhákat – Még egyszer felpróbálni!

  Szabótól elhozni a ruhákat – Még egyszer felpróbálni!

  Nászút – Becsomagolni a bőröndöket!

  Napirend – Időpontokat ellenőrizni (fodrász, sminkes, fotós, sofőr, szolgáltatók, barátok, stb.). Kövessétek a nagy nap forgatókönyvét, nézzétek meg hogy az esküvő napján mikor, hol, milyen program vár rátok!

  Előkészületek – Készítsetek elő mindent, hogy semmit ne kelljen keresni másnap! Készítsetek össze egy mentődobozt, amiben van tű cérna, smink, harisnya, zsebkendő, aszpirin, egyéb gyógyszer, stb. Készítsétek ki a szükséges iratokat, a gyűrűket, a ruhákat…

  Pihenés – Korán feküdjetek le, holnap nagy nap vár rátok!

  A nagy nap – Már csak egyetlen dolog van hátra: mosolyogni és élvezni, hogy ezen a napon tényleg minden körülöttetek forog!

  Forrás: https://www.menyegzolap.hu/cikk/2018/07/11/az-eskuvo-megszervezesenek-lepesei-eskuvoi-hataridonaplo